Ons adres
Woeringstraat 79 , 3150 Tildonk
Maak een afspraak
016/84 55 70
Mail ons
info@sportkinelab.be
Openingsuren:
Enkel op afspraak!
?>

Je zorgt voor je lichaam – maar hoe goed zit je mentaal? Door dagelijks online input te geven over je training krijgt je trainer een heads-up voordat je overtraind raakt. Het is veel makkelijker om het wat rustiger aan te doen dan om te herstellen, dus een aangepaste trainingsbelasting kan je erdoorheen te helpen.

Detectie van overtraining en voorkomen van overbelasting:

  • Detecteert niet-functionele overbelasting
  • Monitoring trainingsbelasting
  • Opvolging interne trainingsparameters

Het Sport Monitoring systeem is gebaseerd op jaren van onderzoek op overreaching en overtraining. De fundamenten werden gevalideerd voor duursporten (hardlopen, fietsen, triatlon, zwemmen) en interval sporten (voetbal, handbal, tennis, …) maar ook voor technische sporten (karate, turnen, …).

Het ondersteunt een visie die steeds belangrijker wordt in de sport: door monitoring van niet alleen externe parameters (hartslag, lactaat, SRM data, …) maar ook van de interne parameters, de trainer heeft een beter overzicht over de wijze waarop de sporter zijn training of wedstrijd ervaart. Het laat zien welke verschuiving van parameters ontstaat in het geval van een goed of slecht wedstrijdresultaat. Dit overzicht laat een trainer en atleet toe om samen te werken om niet-functionele overbelasting te vermijden en om training en prestaties te verbeteren.