Ons adres
Woeringstraat 79 , 3150 Tildonk
Maak een afspraak
016/84 55 70
Mail ons
info@sportkinelab.be
Openingsuren:
Enkel op afspraak!
?>

Rehab Management

Rehab management zorgt ervoor dat de kinesitherapeut voor elke patiënt afzonderlijk op het juiste moment de juiste beslissing neemt in zijn revalidatieproces. Na bijvoorbeeld een voorste kruisband reconstructie kan de kinesitherapeut door middel van wetenschappelijke testen bepalen of je op schema zit in je revalidatieproces of niet. Door het regelmatig testen en het trainen van je zwakke punten kan het revalidatie resultaat voor iedere patiënt afzonderlijk worden geoptimaliseerd.

Mijlpaal Tests

Door het regelmatig testen leert zowel de patiënt als de kinesitherapeut welke stappen moeten worden genomen om de revalidatie en het resultaat te optimaliseren. Goed gekozen testmomenten en tests zorgen voor het creëren van mijlpalen en eventuele zwakke punten van de patiënt in het revalidatieproces. Op basis van de testen kan een individueel trainingsprogramma samengesteld worden voor de zwakke punten van de patiënt te verbeteren. Mijlpaal tests omvatten: Move (5 weken), Terug gaan lopen (12 weken), Terug gaan sporten (6 maanden).

Rehab Monitoring

In aanvulling op de Mijlpaal testen bestaat er een dagboek en communicatiesysteem tussen patiënt, kinesitherapeut en Orthopedisch chirurg zodat de patiënt zijn omgang met zijn letsel en revalidatie kan verklaren. Dit is gebaseerd op fysische factoren (pijn, spierpijn, kwaliteit van de slaap, …) en de gemoedstoestand van de patiënt. Rekening houdend met factoren die rechtstreeks verband houden met het revalidatieproces, maar ook factoren die buiten het Kinesitherapie domein vallen. Een combinatie van deze variabelen kan de kinesitherapeut helpen om de focus van de behandeling of de intensiteit of frequentie van de revalidatie sessies aan te passen.

Voor de volgende letsels zijn de testbatterijen klaar

Letsels Rehab Test/Back to sport test
Na Voorste Kruisband letsel (knie)
Na Enkeldistorsie/ verzwikking enkel
Na verrekking/scheur Hamstrings
Na rugklachten
Na schouderletsels

“Specifieke opvolging in revalidatieproces”