Ons adres
Woeringstraat 79 , 3150 Tildonk
Maak een afspraak
016/84 55 70
Mail ons
info@sportkinelab.be
Openingsuren:
Enkel op afspraak!
?>

Pilates Lessen

Ontstaan van Pilates oefeningen:

Joseph Hubertus Pilates, (1883-1967) was de uitvinder van de fitnessmethode Pilates.
Hij werd geboren in Mönchengladbach. Tijdens zijn jeugd leed hij aan astma en reumatische koorts. Om de effecten van zijn slechte gezondheid te elimineren, ontwikkelde hij verscheidene oefeningen en deed hij aan gymnastiek, duiken en bodybuilding.

In 1912 verhuisde Pilates naar Engeland, en werkte daar als bokser, circusartiest en zelfverdedigingstrainer voor Engelse detectives. Toen hij tijdens de Eerste Wereldoorlog als Duitser in Engeland als vijandige buitenlander in een kamp werd opgesloten, besloot hij zijn oefeningen verder te ontwikkelen.

Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog met de bedoeling om het revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen te verbeteren. Mede door zijn overtuiging dat geestelijke en lichamelijke gezondheid met elkaar verweven zijn, beval hij een aantal oefeningen aan met de nadruk op gecontroleerde precieze bewegingen. Die moesten de gewonde soldaten helpen hun gezondheid terug te vinden en hun belangrijkste spieren te verstevigen.

Wat is Pilates:

Pilates zijn oefeningen die veel gedaan worden door professionele dansers, sporters en het is het “geheim” van vele beroemdheden.
Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen die je op de grond kunt uitvoeren, je kunt het dus ook thuis doen. Het is geen sport waar je alle kanten voor hoeft op te rennen.
Er zijn ontzettend veel Pilates oefeningen die elk lichaamsdeel kunnen trainen, maar uiteindelijk draait alles om je core. Met de core bedoelen we de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in correcte balans staat en de spieren die de wervelkolom ondersteunen.
Ben je benieuwd welke sporters en beroemheden aan Pilates doen? Hieronder een kort overzicht, er zijn er namelijk nog veel meer:
Sporters: Tiger Woods (golf), Kobe Bryant (basketbal) en Roger Federer (tennis)
Beroemdheden: Madonna, Megan Fox, Julia Roberts, Miley Cyrus, Hugh Grant en Danny Glover

Wat kun je bereiken met Pilates:

Met Pilates verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en balans. Je ontwikkelt lange en sterke spieren en je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Je krijgt dus spieren met lange elegante vormen.
Tevens verbeter je jouw lichaamsbewustzijn en bouw je aan een betere houding. Zo kun je een soepele en sterke rug ontwikkelen.
Pilates helpt je dus kort gezegd met je houding in het dagelijks leven en bij sport te verbeteren.
Met Pilates kun je ook blessures helpen voorkomen, het is dus een perfecte aanvulling voor als je een andere sport beoefent.
Je kunt het beste 2-3 keer per week een uur Pilates oefeningen uitvoeren, je zult al een verschil zien in 2-4 weken! Het eerste wat je opvalt, is je langere houding. Je kunt na een tijdje ook een plattere buik verwachten.

Voor wie is Pilates:

Pilates kan door iedereen beoefent worden, jong en oud, man en vrouw, het kan zelfs als je zwanger bent. Het enige wat je wel moet onthouden is dat je op je eigen niveau moet trainen.
Kinesitherapeuten adviseren tegenwoordig ook steeds meer patiënten met nek- en rugklachten om aan Pilates te doen. Dit komt omdat je met Pilates ook werkt aan de dieper gelegen spieren. Je kunt hierdoor rugklachten en nekklachten verminderen en voorkomen.

Uurrooster van de lessen in Sportkinelab

  • Groepsles elke woensdagavond op afspraak
  • Privéles op afspraak

Meer info:

Valerie Bruyninckx :

  • Tel:  0471/ 75 83 12
  • E-mail: valerie.bruyninckx@sportkinelab.be

Prijzen per les:

Groepsles:

– prijs per persoon 10 beurtenkaart: 140€

 

Lessen zijn alleen op afspraak en met min. 4 pers.