Ons adres
Woeringstraat 79 , 3150 Tildonk
Maak een afspraak
016/84 55 70
Mail ons
info@sportkinelab.be
Openingsuren:
Enkel op afspraak!
?>

Sportmassage

Voor wie is sportmassage bedoeld?

Sportmassage is bedoeld voor zowel recreatieve sporters als mensen die hun sport op hoger niveau beoefenen. Ook als er geen klachten zijn, is een bezoek aan de sportmasseur zinvol. Door deskundige massage en advies kunnen blessures sneller en beter genezen. Verder zullen nieuwe aandoeningen minder snel optreden door een verbeterde spierfunctie en een verbeterd lichaamsgevoel. Het functioneren van de spieren verbetert door gerichte massages. Als ondersteuning voor intensieve training is massage dus effectief.

Wat is sportmassage?

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, te verminderen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt u sneller en kunt u weer sneller een bepaalde prestatie leveren.
Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up.
Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen.

Relaxatiemassage

Elke relaxatiemassage begint met het ontspannen en opwarmen van de spieren door zachte strijkbewegingen. Daarna zorgt kneden voor een betere doorbloeding van de huid en de onderliggende spieren. Het verdere verloop van de massage geeft extra aandacht aan specifieke klachten en stressgebieden. Kalme en vloeiende strijkbewegingen vormen ook het einde van de massage.

Een relaxatiemassage :

  • zorgt voor rust
  • versterkt het zenuwstelsel
  • geeft ontspanning op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau
  • laat hartslag, bloeddruk en stresshormonen dalen
  • regulariseert spijsvertering
  • verhoogt de immuniteit