Ons adres
Woeringstraat 79 , 3150 Tildonk
Maak een afspraak
016/84 55 70
Mail ons
info@sportkinelab.be
Openingsuren:
Enkel op afspraak!
?>

Welkom op de website van Sportkinelab

Kinesitherapie bestaat uit twee woorden met volgende betekenis “therapeia” (verzorging, behandeling van het lichaam) en “kinesis” (beweging).
De kinesitherapeut gaat mensen behelpen die beperkt zijn geraakt in hun functioneren. Deze beperkingen kunnen van spierskeletale, zenuwfysiologische, respiratoire, cardiovasculaire of psychomotorische aard zijn. De kinesitherapeut tracht deze beperkingen op te lossen door gebruik te maken van oefentherapie, massagetherapie, fysische therapieën en andere specialisaties.
Elke behandeling is patiëntgebonden, daarom trachten wij steeds aan de hand van anamnese(vragenstelling) en onderzoek een behandelplan op te stellen naar de noden van de patiënt. Om zo tot een snel mogelijk herstel te bekomen.

Voetanalyse: Voetgerelateerde problemen brengen je hele lichaam uit balans en maar liefst 80% van de mensen krijgt er ooit mee te maken. Onze dynamische, 3D-geprinte steunzolen (Phits) kunnen deze klachten verhelpen of voorkomen.

Wetenschappelijke Sportbegeleiding:veel sporters lopen over van ambitie, maar weten eigenlijk niet wat hun lichaam aankan. Zeker beginnende sporters hebben vaak last van blessures omdat ze niet op de juiste manier trainen. Dat verklaart ook de hoge drop-out bij nochtans succesvolle initiatieven als Start to Run. Maar ook topsporters kampen regelmatig met blessures of overbelasting.

Onder invloed van o.a. de media en de overheid stellen we een groeiend bewustzijn vast van het belang om gezond te leven. Meer mensen willen bewegen. Maar ze hebben soms dat extra duwtje in de rug nodig om gemotiveerd te blijven.

Sportkinelab wil wetenschappelijke sportbegeleiding voor iedereen mogelijk maken: van voetballer tot zwemmer, van jong tot oud, van topsporter tot de ‘start-to-runner’ met overgewicht. We werken met zorgvuldig gekozen parameters gebaseerd op zowel generieke als sportspecifieke testen. Dankzij dit concept komt professionele sportbegeleiding binnen ieders handbereik.

“Wetenschappelijke Sportbegeleiding bereikbaar op elk niveau”

De voordelen voor u als sporter

  • prestaties verbeteren op een verantwoorde manier
  • blessures kunnen beter worden voorkomen

Voetanalyse

Blessurepreventie

Prestatietesten

Steunzolen en sportzolen op maat gemaakt: verkrijgbaar bij Sportkinelab!

Meer info via deze link

Meer info

 

Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode bij myofasciale pijn (pijn in de spieren).

Meer info

 

Heeft u rugklachten of wil je weten waar er eventueel problemen kunnen optreden in de rug?

Inspanningstest meer info

Rust ECG meer info

Start uw nieuw Sportseizoen met een goede voorbereiding!

Meer info via deze link

Elke woensdagavond Pilateslessen

pilates

Max. 5 personen in een groep!

Meer info via deze link

Prestatietesten Voetbal Sportief Rotselaar

Sportief Rotselaar zet op 1 mei 2014 een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het voetbal.

Voor het eerst wordt hun jeugd en eerste ploeg opgevolgd met Wetenschappelijke testen naar Prestatieverbetering en Blessurepreventie.

Is uw Club ook klaar om deze stappen te ondernemen, aarzel dan niet ons te contacteren

PRESTATIETESTEN VOETBAL

Is uw voetbalclub nog niet aangesloten bij Sportkinelab en wenst u toch uw kind met Wetenschappelijke testen te laten opvolgen? Schrijf je dan in op een testdag van Sportkinelab!

Volgende talentdag: (momenteel niets op de planning)

Meer info via deze link.

Ga naar de rubriek inschrijvingen om je te registreren!