Ons adres
Woeringstraat 79 , 3150 Tildonk
Maak een afspraak
016/84 55 70
Mail ons
info@sportkinelab.be
Openingsuren:
Enkel op afspraak!
?>

Bij fysiotechniek gaat de kinesitherapeut naargelang de klachten van de patiënt met een therapeutisch doel gebruik maken van: elektrische stroomvormen, ultrageluid of laser-therapie.

Elektrische stroomvormen:

  • Pijndemping: Spier/Pees pathologie(tendinitis, bursitis, ruptuur, contusies, contractuur), Bot/Gewrichtspathologie(peri-arthritis, distorsie, (sub)luxatie), Huidaandoeningen(wondheling, zona,…), Sympatische pathologie(PSH, Whiplash, CRPS), Rheumatische aandoeningen ( arthrose, reumatoïde arthritis), Rugklachten.
  • Spierstimulatie: Het met elektrische stroom stimuleren van spieren om verlies van spierweefsel (atrofie) te voorkomen of pijn te bestrijden. Wanneer spieren niet gebruikt worden of onvoldoende functioneren, verdwijnt spierweefsel en nemen de spieren in volume af.

Ultrageluid: Ook wel ultrasone genoemd, is in de kinesitherapie een geluidsvorm buiten de gehoorzone, waarbij de mechanische trillingen van dat geluid een therapeutisch effect kunnen hebben. De effecten van ultrason zijn de volgende: toename van de weefseltrofiek en de weefselcirculatie, spierrelaxatie, weefselherstel en pijnvermindering.

Laser: De effecten van laser zijn weefselherstel en pijnvermindering.